MICRO HAAR PIGMENTATIE EN OPTISCHE HAAR VERDICHTING

Micro Haar Pigmentatie (MHP) is een innovatieve, niet chirurgische behandeling dat wordt toegepast om kaalheid en littekens te camoufleren. Met deze techniek worden microstoppeltjes nagebootst en in de huid gepigmenteerd, dat overeen komt met tatoeeren. Het geeft de indruk van een natuurlijk geschoren haarstijl “THE SHAVEN LOOK” genoemd.    "Micro Haar Pigmentatie is een betaalbare geweldige uitkomst voor mannen en vrouwen en geeft je zelfvertrouwen volledig terug!"

MHP kan o.a. worden toegepast bij:

 • volledig haarverlies
 • kaalheid
 • verminderde haardichtheid
 • opvallende brede of terug getrokken haargrens
 • haaruitval- als er teveel hoofdhuid opvalt
 • ongelijke haargroei
 • auto-immuunziekten zoals alopecia
 • haarlijn herstellen
 • inhammen of haarlijn verjongen
 • kale plekken
 • littekens van trauma of chirurgisch
 • littekens van haartransplantatie>FUT/FUE
 • extra verdichting na een haar transplantatie

 


Bij Medische Tattoo doen wij niet geheimzinnig over onze pigmenten, inkten en MHP-pigmenten. Wij werken met werelds veiligste Scalp Micropigmentatie pigmenten zoals van Scalp Elite.

Scalp Micropigmenten bevatten geen samenstellende kleuren, dus het is onmogelijk dat het pigment van kleur veranderd. In tegenstelling tot andere producten die zijn gebaseerd op tatoeage inkten of permanente make-up pigmenten, zijn Scalp Pigmenten puur zwart, koolstof gebaseerde hydrofobe pigmenten dat het hoogste niveau van stabiliteit en veiligheid biedt. 

Scalp Elite inkt

De Scalp Micropigmenten zijn een enkele kleur, puur zwart, koolstof (carbon) gebaseerde pigment. Alle haren, maakt niet uit welke kleur, hebben een grijstint als ze kort geschoren zijn. Voor zwart of bruin haar en zelfs voor rode haren ... Scalp Micropigmenten zijn volledig aanpasbaar en bestaan uit meerdere soorten pigmenten zoals standaard en de Ultra.

 • Standaard kan voor de meeste toepassingen gebruikt worden.
 • Ultra speciaal voor donker getinte huid en zwarte haren.

HENNITA - Optische Haarverdichting
Resultaat na 1 behandeling bij Alopecia

Scalp Micropigmenten zijn voor kaalheid bij mannen en vrouwen. Ook voor optische haar verdichting bij lang haar zodat de hoofdhuid niet meer zichtbaar is en uw haren voller lijken.

Wij bieden bij medischetattoo speciale samengestelde producten. Scalp Micropigmenten Ultra die speciaal ontworpen zijn voor de donkere huid. Dit is de donkerste Scalp pigment die beschikbaar is ter wereld. Scalp Elite Ultra is geschikt voor mensen met zwarte haren en donkere huid.

KENMERKEN:

 • Onze inkt is 100% biologisch en houtskool gebaseerd die veilig is voor alle procedures.
 • Ze beschikken over geen kleur toevoegingen zodat uw micropigmentatie nooit blauw of groen zal uitvallen.
 • Geen kleur additieven.
 • Koolstof gebaseerd inkt verkleurd niet in loop der tijd en behoudt zijn oorspronkelijke kleur.
 • Micropigmentatie inkt speciaal voor de hoofdhuid en matcht met de kleur van haarfollikels.
 • Scalp Micropigmenten veroorzaken geen problemen met MRI of soortgelijke scans.
 • Allergische reacties zijn uiterst zeldzaam en geven minder reactie dan andere pigmenten, die niet geformuleerd zijn voor de hoofdhuid zoals tatoeage inkten of permanente make-up pigmenten.
 • In tegenstelling tot andere producten zoals tatoeage inkten en permanente make-up pigmenten, zijn Scalp Micropigmenten gemaakt van pure koolstof, hydrofobe pigment dat de hoogste niveau van stabiliteit en veiligheid biedt.

Scalp Micropigmenten zijn geformuleerd voor permanente procedures. Hoewel het pigment nooit  van kleur verandert, vervaagd het langzaam in loop der tijd door hoofdzakelijk UV-straling en wrijving van de huid. Er zal eens in de 3 tot 5 jaar een opfris-behandeling nodig zijn. Als er geen opfris-behandeling wordt uitgevoerd zal naar verwachting de Scalp Micropigmenten grotendeels na 10 jaar zijn vervaagd en nagenoeg niet meer zichtbaar zijn. Uiteraard is dit proces per persoon verschillend en afhankelijk van vele factoren zoals de conditie van de huid, leefgewoontes, UV-straling, medicatie,enz.

Het verwijderen van de Scalp Micropigmenten kan worden uitgevoerd door een laser-deskundige in slechts 1 tot 3 laser sessies. Ook hiervoor kunt u terecht bij medischetattoo, voor meer informatie neem contact op met Hennita.


Hennita specialist in Permanente make-up en correctie, medische tatoeage: littekens verminderen en camoufleren, tepel/areola tatoeage, schisis (hazenlip), Anti Aging, Mesotherapie, DermaPen. MicroPigmentatie, Micro Haar Pigmentatie en optische haar-vermeerdering.DE BEHANDELING:

De “shaven look” bestaat normaliter uit 3 behandelingen. De eerste behandeling is de basis pigmentatie, die meestal met een iets lichtere kleur wordt gedaan dan uw eigen haarkleur. Het resultaat van de eerste behandeling, wijze en duur van herstel, bepaalt de wijze van nabehandelingen en kleur van de pigment-inkten. Door de opbouw van pigmenten-inkten in uw huid, in drie behandelingen, zal er optisch diepte ontstaan wat resulteert in een 3D effect.


NA DE BEHANDELING:

Als de behandeling gereed is krijgt u nazorgpakketje mee voor de verzorging thuis met persoonlijke instructies hoe u uw nieuwe look moet verzorgen. Door de pigmentatie ontstaan er kleine  wondjes/schaafplekjes waarop vliesachtig korstjes ontstaan. Deze laten na 4 tot 7 dagen los. De pigmentatie zal zichtbaar zijn maar oogt een stuk lichter te zijn geworden. Het resultaat van deze behandeling is pas goed zichtbaar  en te beoordelen na 4 weken, waarna volgende behandeling "intensivering" plaats vinden.

DE OPPERHUID:

de huid en tattoo

De opperhuid is het buitenste laagje van de huid. Deze bestaat voor het grootste deel uit hoorncellen. Deze cellen worden voortdurend nieuw gevormd in de onderste laag van de opperhuid. De cellen vermeerderen zich door deling. De nieuwgevormde hoorncellen schuiven steeds een beetje op naar de oppervlakte van de huid omdat ze door de voortdurende aanmaak van nieuwe cellen naar boven worden geduwd. Wanneer de cellen hoog in de opperhuid komen te liggen gaan ze dood, toch blijven ze nog heel belangrijk!

Deze dode cellen vormen namelijk samen een heel sterk pantser, dat moeilijk doordringbaar is voor ziekteverwekkers en bovendien uitdroging van de huid tegengaat. Deze dode hoornlaag is op sommige delen van de huid extra dik, zoals bij een wondje van pigmentatie dat is hersteld.

Uiteindelijk schilfert de buitenste laag van de opperhuid af. Dit is niet erg, aangezien er voortdurend nieuwe lagen door celdeling worden aangemaakt. Gemiddeld wordt de gehele opperhuid elke 30 dagen volledig vervangen.

 

LITTEKENS:

Hennita is specialist in medische tatoeage en heeft meer dan 10 jaar ervaring in het camoufleren van FUT en FUE littekens. De combinatie van de specialismen; medische tatoeage en micro haar pigmentatie, maakt haar in deze vrij uniek.

Hennita werkt alleen met semi permanente (vervagen) en permanente (voor altijd) levendige kleuren die gemaakt zijn van van zeer goede kwaliteit pigmenten. De kleuren hebben een uitzonderlijke hoge pigment-dichtheid die zorgt voor maximale kleur-retentie (vasthouden van kleuren). 

De pigmenten en inkts ondergaan strenge kwaliteitscontroles en bevatten geen giftige pigmenten, aromatische aminen of kunstmatige conserveringsmiddelen. Veilige monodose verpakkingen zijn samen met de kleuren gesteriliseerd, gevoeligheid getest door DERMATEST® een ISO 9001 gecertificeerde faciliteit, en voldoen aan de  wettelijke eisen van Resolutie van de Raad van Europa ResAP (2008) 1.

Zowel de semi permanente- als permanente kleuren zijn geschikt voor alle Esthetische micropigmentatie  behandelingen: Permanente make-up, cosmetische en medische tattoo en huidtonen.


Het camoufleren van een FUT/FUE litteken kost tijd en geduld, iets wat mensen vaak niet hebben. Door haar jarenlange ervaring heeft ze de meest effectieve therapieën/behandelingen ontwikkeld en worden op de persoon afgestemd.

 
LITTEKEN CAMOUFLAGE:
Met een steriel naaldmodule wordt het litteken ingekleurd met camouflerende pigmenten of inkt. Deze camouflage kleuren zijn in verschillende kleuren en kunnen indien nodig gemixt worden om de perfecte kleur te creëren die gelijk zijn aan de kleuren van verschillende huid typen. Dit is de combinatie die er voor kan zorgen dat iets op een mooie vakkundige wijze aan uw lichaam gecorrigeerd kan worden.
 
Bij littekens zoals van een haartransplantatie, adviseren wij u het litteken te laten voor behandelen om het litteken kleiner te maken en de structuur te verbeteren. Aansluitend kan het litteken worden gecamoufleerd en als laatste stap Micro Haar Pigmentatie worden toegepast, zodat het litteken niet meer opvalt. Voor meer informatie over de mogelijkheden vraag de informatie folder FUT/FUE littekens aan.

Wilt u meer informatie? Vul dan het contactformulier in of maak een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek.

#MHP, #microhaarpigmentatie, #scalptattoo, #stoppeltattoo, #haarverlies, #haarverliesvrouw, #kaalheidvrouwen, #kaalheid, #inhammen, #kruin, #noordbrabant, #waspik, #groningen, #stadskanaal, #hairandmore